TELEVÍZIÓ & HÁZIMOZI
Frissítve: 2015.11.10.

A legjobb és legszebb hangprojektorok

A hangprojektorok is egyre szebb, karcsúbb és stílusosabb külsőt öltenek. S mivel ez a trend a tévékészülékeknél már régen megjelent – egyre vékonyabb, letisztultabb külsőt kaptak –, ami ugyanakkor kevés helyet hagyott a beépített hangszóróknak, így a nagyszerű hangzáshoz szükség is van ezekre a kiegészítő készülékekre. Alább a legjobbakat és legmutatósabbakat szedtük kis csokorba.

Philips HTL5140

 

Főbb jellemzők: Kifinomult dizájn. Vezetéknélküli mélynyomó. 320W kimenő teljesítmény. Dolby Digital & DTS dekódolás.

 

Szépséges és karcsú, így nem foglal el nagy teret a lakásban és könnyen elhelyezhető a nappaliban. A fekete alumíniumtestbe zárt hangprojektor kijelzője és érintésre érzékeny kontrollja középen kapott helyet. Vezetéknélküli mélysugárzó is jár hozzá, amelyet – mivel a zsinórral annak hiányában nem kell bajlódnunk – kényelmesen bárhová elhelyezhetünk.

 

A Philips HTL5140 hangja ráadásul sokkal erőteljesebb és sokkal kifinomultabb, mint azt egy ilyen kecses és ilyen kedvező árú soundbartól várnánk. Problémamentesen együttműködve a mélynyomóval a projektor gazdag, kiegyensúlyozott és szépen összefonódó hangokat produkál, még akkor is, ha jól feltekered a hangerőt.

 

Ára cca: 90 000 forint

 

 

 

Samsung HW-J8500

 

Főbb jellemzők: 9.1-csatornás hang. Külső mélynyomó. Bluetooth, TV SoundConnect, Wi-Fi multiroom támogatás. Nagy felbontású hang lejátszása.

 

Ha egy formás, ívelt tévébe ruháztál be, valószínűleg nagyon tetszeni fog a hozzáillő formás, ívelt hangprojektor is. Az elegáns külsejű, alumíniumborítású készülék fekete és ezüst színben kapható. LED kijelzője is diszkréten működik: jól láthatóan megvilágítja magát, majd néhány másodperc múlva eltűnik, észrevétlenségbe burkolózva, míg nincs szükség rá.

 

Nem imitál tökéletesen térhatású hangot (sokan egyébként ezt kifejezetten kerülik is), a hangprojektor kilenc hangszórós serege testes és részletgazdag hangzást biztosít, mélynyomója pedig gazdag basszust. Mindez ideális társsá teszi mozifilmek és sorozatok, televíziós show-műsorok nézéséhez és zenehallgatáshoz. Használata kényelmes és könnyű. Ha egy kisebb és kicsit olcsóbb modellt keresnél, vedd fontolóra a Samsung HW-J7500-as modellt.

 

Ára cca: 199 000 forint

 

 

 


DALI Kubik One

 

Főbb jellemzők: Bluetooth 3.0 aptX-szel. Falra szerelhető vagy asztal tetején is elhelyezhető. Sztereó hang külön mélynyomó nélkül

 

A Dali Kubik One egy egyszerű hangprojektor, ami egyszerűen lenyűgöző. Minimalista dizájn, kiemelkedő összeszerelési minőség jellemzi és szép színekben kapható, így nemcsak remek hangzást, de egy kis színt is visz a nappalidba. Felszerelheted a falra, vagy bármilyen sík felületen elhelyezheted, mindenhogyan jól mutat.

 

A csatlakozókat a készülék hátoldalába rejtették, barázdákkal és csiptetőkkel, hogy rendben elhelyezhesd a rakoncátlankodó kábeleket, a hangprojektor azonban nem rendelkezik HDMI porttal, többek között ez is mutatja, hogy alapvetően zenehallgatásra tervezték. Bluetooth csatlakozási lehetőség viszont biztosított. Magas árához mérten remek a teljesítménye. A zene, a tévé- és mozifilmek is szépen szólnak rajta, kiegyensúlyozott, részletgazdag és erőteljes hangzást kínálva. Váltogathatod a természetes, megnövelt basszusú és erőteljes basszusú módokat, ugyancsak a készülék hátoldalán. Hasonlóan szépséges és egy kicsit olcsóbb alternatívát jelenthet a Samsung HW-F751 modellje.

 

Ára cca: 360 000 forint

 

 

 

Focal Dimension

 

Főbb jellemzők: Dolby Digital  és DTS dekódolás.  ARC és CEC támogatás, 6 x 75W erősítés, de nincs benne Bluetooth

 

Nagy büdzséből gazdálkodó felhasználók lenyűgözése volt a cél, mikor ezt a hangprojektort megtervezték. A Focal Dimension egy kiemelkedően jól megépített készülék. Csiszolt alumínium foglalatba rejtve külsejében is lenyűgöző: szögletes és egyedi formájú, úgy néz ki, mint ha a készülék is kényelmesen, a hangzással elégedetten hátradőlne zenehallgatás közben.

 

Az érintésre érzékeny irányító panel a jobb oldalon található, kivilágítja magát, ha megmozdítod a kezed a közelében. Hangzásvilága remek: a hangok teljesen betöltik a termet és körülveszik az embert, akár tv-műsort nézel, akár mozifilmet, s akkor is, ha zenét hallgatsz. A basszus mély és jól kontrollált, így nincs szükség külön mélysugárzóra, miközben a hangprojektor olyan finoman és tisztán is tud szólni, ahogyan kell.

 

Ára cca: 320 000 forint

 

 

 

Q Acoustics Media 4

 

Főbb jellemzők: Balanced Mode Radiator (BMR) meghajtók. Beépített mélynyomó. Bluetooth apt-X Lossless funkcióval és NFC-vel. 100W kimenő teljesítmény

 

Nem a legszebb hangprojektor, ami ma kapható, de jó minőségű anyagokból készült és nagyon szépen van összeszerelve. Gumis tappancsai jól semlegesítik a vibrációt. Erőteljes, mégis kifinomult hangzást biztosít, olyan basszussal, amely egyszerre határozott és rugalmas. A finom részletek is jól hallhatók, és az egyik legjobb hangprojektor zenehallgatás céljára. Tökéletes egyensúllyal közvetíti a frekvenciaugrásokat.

 

Mivel a Q Acoustics Media 4 támogatja az NFC-t, androidos okostelefonnal is kompatibilis, és nyolc készüléket képes megjegyezni, így nem szükséges minden alkalommal újra beállítani a csatlakozást, amikor használni szeretnéd. A gyártó célja az volt, hogy olyan hangprojektort alkosson, amely úgy ad vissza minden hangot, ahogy azt a zeneszerző megálmodta, és ezt a célkitűzést – úgy tűnik – sikerült is teljesíteni.

 

Ára cca: 150 000 forint

 

 

 

Canton DM 9

 

Főbb jellemzők: 200W kimenő teljesítmény. Beépített mélynyomó. Bluetooth aptX-szel. Dolby Digital dekódolás, DTS TruSurround

 

Falra szerelhető, határozott formavilágú, mégis kifinomult külsejű hangprojektor a Canton DM 9, fémborításba csomagolva. Felülete tökéletesen sima, gombok sem zavarják, minden funkciója távirányító segítségével kontrollálható. A LED kijelző is csak parancsra világít, aztán néhány másodperc múlva elhalványul.

 

A készülék hangminősége kiemelkedő. Tisztán és természetesen szól, és a gyors akciójeleneteket is remek hangzásban adja vissza még nagy hangerő mellett is. A hangszórók hibamentesen működnek együtt a beépített mélysugárzóval, feszes és egységes hangzást kínálva. A zene is gyönyörűen szól rajta.

 

Ára cca: 140 000 forint

 

 

 

(A trustedreviews.com alapján)

 

 

Betöltés...
(9)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: