TELEVÍZIÓ & HÁZIMOZI
Frissítve: 2014.10.21.

Házimozi: márkamánia

A nagy elektronikai vállalatok szinte mindegyike készít bedobozolt HTIB házimozi rendszereket. Némelyek minden kategóriában ajánlanak modelleket, mások csak egy-egy árértékre s kategóriára koncentrálnak. Íme, egy kalauz, hogy legyen egy áttekintő összképed.

 

Melyik a legjobb házimozi márka?

Bose: többféle házimozi rendszert kínál, hangprojektorokat, 2.1 és 5.1 csatornás rendszereket, amelyek általában nem tartalmaznak DVD- vagy Blu-ray lejátszót. Termékeiket magas áron árulják.

 

Boston Acoustics: közép árkategóriás audio márka, amely leginkább a hangszóróiról ismert. A vállalat, amely a D&M csoport tagja – akárcsak a Denon, a Marantz és a McIntosh –, házimozi kategóriában manapság hangprojektort árul síkképernyős tévék mellé.

 

Coby: egy nagyra becsült márka, amelynek termékeit szinte minden nagyobb elektronikai áruházban megtalálni – legalábbis a tengeren túl. Magyarországon csak elvétve találod meg házimozi kategóriában.

 

Denon: a D&M csoport (ide tartozik még: Boston Acoustics, Marantz és a McIntosh) tagjaként jól ismert márka a házimozi kategóriában. 2.1 és 5.1 csatornás modelleket is árul. Itthon elsősorban Blu-ray/Univerzális lejátszókat és AV rádióerősítőket kínál. A termékek a közepestől a magasabb kategóriákig nyúló ártartományban helyezkednek el.

 

Harman Kardon: a Harman International részeként (testvérei: az AKG, Infinity, JBL, Lexicon és Mark Levinson) jól ismert a házimozi piacon, számos termékkel van jelen, közöttük 2.1 és 5.1 csatornás rendszerekkel, amelyek között vannak Blu-ray lejátszót magukba foglaló modellek is. Ár tekintetében a közepes, illetve a magas kategóriába tartozik.

 

JVC: valószínűleg inkább video-termékeiről ismert, de a JVC hangszóró rendszereket is kínál alacsony és közép árkategóriában.

 

LG: egy kiemelkedő elektronikai erőmű, amely termékek széles skáláját kínálja az LG és a Zenith márkanevek alatt. Házimozi kategóriában árul 1.0 és 1.1-es hangprojektor rendszereket, 5.1 és 7.1 csatornás házimozi rendszereket, beépített Blu-ray vagy 3D Blu-ray lejátszóval is. Az árak leginkább az alsó-közép kategóriasávban mozognak.

 

Onkyo: termékeik között az 5.1 és 7.1 csatornás rendszerek is megtalálhatók (a 2.1-esek mellett). Modelljeik nem tartalmaznak beépített DVD- vagy Blu-ray lejátszót, de némelyik támogatja a 3D-t. Az árak a középkategóriában kezdődnek, és innen a kiegészítő funkciókkal párhuzamosan emelkednek.

 

Panasonic: jelentős elektronikai márka mind az audio, mint a video kategóriában. Házimozit tekintve leginkább 1.1 és 5.1 csatornás rendszereket forgalmaz, az újabb modelleknél beépített 3D Blu-ray lejátszóval és vezeték nélküli csatlakozással. Áraik versenyképesek, termékeik széles körben elérhetők.

 

Philips: népszerű márkaként széles választékban kínál házimozi rendszereket, az 1.1 hangprojektoroktól kezdve – amelyek némelyikébe 3D Blu-ray lejátszót is beépítettek – a 2.1-es rendszereken át az 5.1 csatornás rendszerekig. Utóbbiak között integrált DVD-, Blu-ray és 3D Blu-ray lejátszót kínáló modellekkel. Alacsony-közép árkategóriában.

 

Polk Audio: jól ismert a magas minőségű hangszóróiról és hangfalairól. Teljes sorozatokat gyárt térhatású hangprojektorokból, mélynyomóval és anélkül. Közép- és magasabb árkategóriákba tartoznak a termékei.

 

Samsung: jelentős elektronikai márkaként számos kategóriában képviselteti magát a piacon, így persze nem maradhat ki a házimozi rendszerek birodalmából sem. Kínálatában megtalálható a 2.1 csatornástól az 5.1-esen át a 7.1 csatornás rendszerig számos modell, közöttük beépített Blu-ray vagy 3D Blu-ray lejátszósok és vezeték nélkül kapcsolódók is. Az árak változatosak, a nagyon kedvezőtől a nagyon drágáig ívelnek.

 

Sharp: leginkább az LCD tévéiről ismert, de hangprojektorokat is árul, az előbbieket kiegészítendő. Többnyire közepes árfekvésben.

 

Sony: a világ egyik legismertebb elektronikai márkájaként természetesen széles palettán kínál házimozi rendszereket is. Megtalálható közöttük az 1.1-es virtuális térhatású hangprojektor rendszer, de 5.1 csatornás mozi is, némelyike integrált 3D Blu-ray lejátszót és vezeték nélküli csatlakozást is kínál. A termékei lefedik a piacot minden árkategóriában, az olcsótól a meglehetősen drágáig.

 

Yamaha: az egyik legpatinásabb cég a házimozi piacon, s mindenféle terméket árul: hangprojektorokat, 5.1 és 7.1 csatornás rendszereket, némelyikük Blu-ray lejátszót is magában foglal. Az árak többnyire a közép és felső kategóriában mozognak.

 

Nyitófotó: flickr.com by  Philips Communications

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: