LAPTOP & TABLET
Frissítve: 2014.10.21.

Laptopvásárlás: ujjbegyes komfortérzet

Ha egy laptop billentyűzete tényleg gagyi vagy kényelmetlen, az már az áruházban kiállított modellek birizgálása közben is kiderül.

Ha lötyögnek a betűk, ha túl puha vagy netán pattogóan kemény a billentyűzet, ha túl kicsi az ujjbegyekhez mérten, vagy túl szorosan sorakoznak egymás mellett, az utóbb nem pusztán idegesítő, de tartósan kellemetlen is lesz, és így hátráltatja a munkát/játékot.

 

Nem mellékes szempont a teljes magyar billentyűzetkiosztás és a segédbillentyűk megszokotthoz igazodó elhelyezkedése sem. Az érintőpaddal sem más a helyzet, akkor igazán jó, ha simán követi a kezünk simításából fakadó parancsokat, s a kurzor folyamatosan, szaggatottság nélkül pásztáz a képernyőn.

 

Nem mindegy, hogy kicsit lusta vagy netán túlságosan ideges, egy mozdulatsorral irányítható vagy újra és újra korrigálni kell, hogy végrehajtsa a kívánt parancsot. Nincs bosszantóbb, mint amikor, bár a kezünk az érintőpadon, szemünk a képernyőn valójában jól összedolgozik, ám a kurzor valahol lemarad…

 

Azt is érdemes megfigyelni, hogy az érintőpad szélei egyfajta véletlen érintésre mennyire érzékenyek, ha nagyon, az később sok bosszúságot okozhat, akaratlanul végrehajtott parancsok formájában…

 

Vásárlás előtt vedd figyelembe: az Apple és a Lenovo, de a Dell és a HP és a Sony billentyűzetei és érintőpadjai is megbízhatók.

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: