OKOS & MOBIL
Frissítve: 2016.06.03.

Láttad már a világ első drón-taxiját?

Nincs több ücsörgés a dugóban. A kínai Ehang cég Las Vegasban bemutatta a világ első önállóan repülő taxiját.

Ehang - 184 drón.

Az Ehang 184 drón valójában egy óriási quadcopter – de nem igényel pilótát. A pilótafülkében nincs műszerfal, nincs joystick, nincs kormány, se gomb és kapcsoló.

 

Csak beülsz utasként, egy app segítségével meghatározod az úti célod… és máris élvezheted a repülést. Nincs is más dolgod. A drón mindenről maga gondoskodik. Önállóan navigál.

 

A pilótának, aki valójában egy utas, még csak engedély se kell…majd. Legalább is ezt remélik a gyártók. (A jogszabályi környezet felett most suhanjunk tova.)

 

A repülés gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb, mint valaha, állította a bemutatón Hauzi Hu, az Ehang vezérigazgatója, s gyorsan hozzátette: a 184 biztonságos, energiatakarékos és környezetbarát.

 

 

 

 

A 184 – mert 1 utast visz, 8 a propellerek száma és 4 az ága – mintegy másfél méter magas és 200 kilós. Maximális terhelhetősége 110 kiló, egy átlagos testsúlyú utassal könnyen megbirkózik.

 

Az Ubereseknek még ne fájjon a feje. Eltelik még egy-két év, amíg az első 184 a városi forgalmat színesíti, sőt, kezdetben, alighanem inkább a nehezen megközelíthető helyek elérése fogják majd hadra.

 

Fotó: ehang.com

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: