LAPTOP & TABLET
Frissítve: 2015.06.23.

Toptabletek 2015-ben

7 hüvelykes vagy 10? Apple vagy Android készülék? Valami olcsó és jó kellene, avagy a legújabb és legmenőbb iPad? És ha premium tabletet veszek, az valóban beváltja a hozzá fűzött ígéreteket, vagy csupán a márkanevet kell megfizetnem? Alábbi összeállításunk a legjobb tabletek világába kalauzol, minden kategóriát érintve a 2015-ös év felhozatalában.

A legjobb tabletek.

A legjobb prémium tablet

Apple iPad Air 2

 

Az iPad Air is egy remek készülék volt, de 2-es változatával az Apple még magasabbra tette a lécet. Zászlóshajó tablete ítészek szerint a legszebb kijelzővel rendelkezik, amit valaha láttál, és emellett a legkarcsúbb táblagép is a piacon. Gyorsabb, erősebb, mint az elődje, remek a teljesítménye, gyönyörű és színgazdag, valamint kontrasztokban is erős képeket mutat, a kamerái is jobbak. Összefoglalva, nagyszerű és páratlan felhasználói élményt kínál. Na jó, azért a hangszórói lehetnének valamivel erősebbek.

 

Méretek: 9.7 hüvelyk (240 mm x 169,5 mm x 6,1 mm)

Ár: kb. 165.000 forinttól (16 GB modell)

Ebben a kategóriában ajánlható továbbá: Apple iPad Air

 

 

A legjobb androidos prémium tablet

Samsung Galaxy Tab S

 

A Galaxy Tab 8.4 hüvelykes verzióját az utóbbi idők legjobb androidos tableteként tartják számon hazai és nemzetközi tesztelői. Nagyobb, 10.5 hüvelykes méretben is kapható, de a kisebb is mindent tud. Ráadásul, legfőbb riválisával, az iPad minivel szemben, ez microSD kártya bemenetet is kínál, vagyis a 16 GB-os tárhelyet lazán felturbózhatjuk akár 128 GB-ra is, s jóval kedvezőbb áron, mint amennyit a legnagyobb kapacitású iPad miniért ki kellene fizetnünk. Ami pedig nem utolsó szempont, ha sok-sok zenét és filmet szándékozunk tárolni táblagépünkön. A kijelző remek, bár a készülék általános képminőségben (meg hangminőségben) sem annyira ütős, mint az iPad mini 3. Vagyis egy nagyon jó, az androidosok közt legerősebb tablet a Galaxy S, mégsem annyira nagyszerű, mint az Apple említett készülékei. Az ára viszont kedvezőbb.

 

Méretek: 8.4 hüvelyk (212,8 mm x 125,6 mm x 6,6 mm)

Ár: kb. 100.000 forinttól (16 GB modell)

Ebben a kategóriában ajánlható továbbá: Amazon Kindle Fire HDX 8.9, Sony Xperia Tablet Z2

 

 

 

A legjobb kompakt tablet

Apple iPad mini 3

 

A legújabb generációs iPad mini táblagép nagyszerű kijelzőt kínál, pompás színekkel, és ráadásként jó audioteljesítményt is. Dizájn és teljesítmény terén egyaránt kimagasló. Hozzá kell azonban tenni, hogy az igazán látható és érzékelhető változás elődjéhez, a még mindig a piacon lévő iPad mini 2-höz képest csupán az ujjlenyomat szkenner és az arany színben is kapható borítás, miközben a korábbi modell jelenleg mintegy 30 ezer forinttal olcsóbban megvásárolható. Ez persze nem azt jelenti, hogy az iPad 3 ne volna önmagában egy elsőrangú táblagép, csak egy iPad 2 birtokosaként (persze, ha nem törted össze, és ha nem vonzódsz ellenállhatatlanul az aranyos külsőhöz), nem igazán éri meg az újabb modellre váltani.

 

Méretek: 7.9 hüvelyk (200 mm x 134,7 mm x 7,5 mm)

Ár: kb. 130.000 forinttól (16 GB modell)

 

 

 

A legjobb androidos kompakt tablet

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

 

A Z3 család legkisebb tagja pazar video- és audioélményt, s matuzsálemi aksi élettartamot kínál karcsú és stílusos (már-már elképesztően vékony) testbe csomagolva. Kijelzője kiemelkedően szép, némely tesztelő szerint a legszebb és legélesebb képeket mutatja az androidos tabletek közül. Hátsó kamerájával pompás kültéri fotókat készíthetünk. Esőben is – e készülék ugyanis vízálló.

 

Méretek: 8.1 hüvelyk (213 mm x 124 mm x 6,4 mm)

Ár: kb. 120.000 forinttól (16 GB modell)

Ebben a kategóriában ajánlható továbbá: Amazon Kindle Fire HDX 7

 

 

 

A legjobb olcsó tablet

Dell Venue 7

 

Ha Darth Vader tabletet keresne, garantáltan erre a modellre esne a választása. Az űr sötétjét idéző mélyfekete, matt külső HD felbontású érintőképernyőt és átlagon felüli audiofunkciókat rejt magában. Kijelzője kültéren is jól olvasható, bár színei alapvetően a fenti készülékekhez képest kissé elmosódottak. Könnyű navigálni, az appokat átlagos sebességgel jeleníti meg, de a grafikailag telített játékok használatakor lassul. Akkumulátor időtartama is kedvező, átlagosan 8 órát is simán bír netezéssel. Az ára pedig ebben a minőségben verhetetlen.

 

Méretek: 7.0 hüvelyk (193 mm x 118 mm x 8,95 mm)

Ár: kb. 50.000 forinttól (16 GB modell)

 

 

(Fotók: store.apple.com, apple.com, samsung.com, sony.com, dell.com)

 

 

Betöltés...
(13)
Pozitív értékelés (13) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: