TELEVÍZIÓ & HÁZIMOZI
Frissítve: 2014.10.21.

TV-választás: csatlakozz megfelelően

Az ideális HDTV-nek elegendő video csatlakozást kell kínálnia nemcsak most, de a közeljövőre is tekintettel lévén.

Tévés videocsatlakozások.

A legfontosabb input a High Definition Multimedia Interface (HDMI), vagyis egy, a tömörítetlen audio-video adatfolyamok átvitelére szolgáló csatlakozó, amely a digitális video és audio legtöbb formáját (a DVD és Blu-ray lejátszóktól a játékkonzolokon át a digitális adások vételére alkalmas set-top boxokig, valamint a kamerákig, telefonokig, tabletekig) támogatja egy egyszerű kábel segítségével. A legtöbb HDTV-nek három vagy négy HDMI portja van, de némely modelleket csak kettővel szereltek fel. 

 

Ha régebbi, analóg video eszközöket szeretnél a HDTV-hez csatlakoztatni, győződj meg róla, hogy az új tv-készüléked biztosítja-e megfelelő számban az ehhez szükséges csatlakozókat, annál is inkább, mert a gyártók erőteljesen csökkentik az analóg inputok számát az újabb modelleken.

 

Szinte minden közép- és felsőkategóriás televízió (és sok a kedvező árúak közül is) webes applikációkat és beépített Wi-Fi-t is ajánl. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a tévéképernyőn netezz, nézd a YouTube-ot, gabalyodj a közösségi hálókba, oszd meg képeidet a Facebookon, vagy pillanatnyi állapotodat a Twitteren… De ezek az alkalmazások a legtöbb Blu-ray lejátszón is elérhetők, továbbá a nagyobb videójáték-rendszerekben, sőt még az olcsóbb digitális médialejátszókban is megtalálhatók, így ez a funkció sem alapszükséglet.

 

Ám ha az okos tévék felé kacsintasz, ami a tévé és egy számítógép kombinációja internetes csatlakozással, és megannyi ingyenes vagy fizetős alkalmazást és elérhetőséget tár eléd: online böngészhetsz, cseveghetsz, filmet tölthetsz, játszhatsz, olvashatsz híreket… akkor mielőtt döntenél, jusson eszedbe, hogy a korábbi, nem oly okos 110 csatornás tévédet kapcsolgatva az elégedettségi szinted szokott emelkedni, vagy csak a vérnyomásod és a kapcsolgatási sebességed…

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: